Prva stran Novice Kolumna
MTV Kolumna: Zoran Benčič (Res Nullius)

MTV Kolumna: Zoran Benčič (Res Nullius)

01.11.2011. 11:40h 0 1

Po več kot dveh desetletjih neprekinjenega delovanja in štirih studijskih izdelkih  (No one can like the drummer man, Dead town dogs, Zdravo je biti divji in Revolver ljubezni),  se Res Nullius letošnjo jesen predstavljajo slovenski javnosti z novo ploščo Prekletih bazar in obširno koncertno turnejo.

Torej, po sedmih letih smo izdali cd – Prekletih bazar. Seveda, posledično sledijo promocije in koncerti. Za enkrat je vse OK in vsi v bandu lebdijo. Koncerti so obiskani, cd se prodaja,  pripravlja se ponatis …

Izredno pomembna stvar je, da smo vsi pogrešali oder, potovanja, druženja in vse kar se dogaja na tovrstnih »tripih«. Ni se veliko spremenilo v primerjavi z prejšnjimi leti. Še vedno je okoli nas nekaj starih obrazov, še vedno so tu nova poznanstva, katera nas radostijo in še vedno čutimo vznemirjenost in ponos, da lahko nekaj svojega delimo z ljudmi. Pravzaprav je vse skupaj velik izziv – predstaviti se na najboljši možni način.  

Pot na koncert je sestavljena iz niza premorov (opravičenih in neopravičenih). Najpogostejše postojanke: bencinske postaje, lokali, muzeji, knjižnice …

Najpogostejši razlogi: nabava tobačno alkoholnih izdelkov, fiziološke potrebe in obvezni popotni - izobraževalni program.    

Mogoče celoten tekst nima neke poante oz. globljega zaključka, a v tem trenutku lahko celotno zadevo opišem z eno samo besedo – zadovoljstvo. Bodi dovolj.

 

Zoran BENČIČ

Sorodno
 • MTV Kolumna: Žan Lebe

  Kolumna MTV Kolumna: Žan Lebe

  24.06.2011. 11:10h

  Očitno je, da svet stoji na mladih, ki imajo kreativne ideje in pogum, da začenjajo z novimi projekti. Žan Lebe je vodja prvega elektronskega odra Creative Underground v sklopu Festivala Lent. 

 • MTV Kolumna: Peter Šušnjar (Arhibald Arhibaldovich)

  Kolumna MTV Kolumna: Peter Šušnjar (Arhibald Arhibaldovich)

  17.05.2011. 09:55h 1

  Arhibald Arhibaldovich so skupina, ki je slavila zmago na letošnjem predizboru 'Glasba z drugega planeta', hkrati pa so si priborili nastop na Mars Festivalu 2011. Peter Šušnjar je bobnar skupine, ki uspešno združuje glasbo in fiziko. 

 • MTV kolumna: Elvis Jackson

  Kolumna MTV kolumna: Elvis Jackson

  10.05.2011. 10:50h

  Za njimi je že dolga glasbena pot, ki je prinesla številne avanture in izkušnje. Zdaj se pripravljajo na Križanke, te pa postavljajo še dodaten mejnik v karieri. In kakšna je bila pot?

 • MTV Kolumna: Red Five Point Star

  MTV Kolumna: Red Five Point Star

  20.02.2012. 11:00h

  Skupina Red Five Point Star je v zadnjem času ena redkih slovenskih zasedb, ki je okusila prave turnejo po tujini. Kakšna je izkušnja in kakšni so nasveti za ostale slovenske skupine - v nadaljevanju. 

 • MTV Kolumna: Alan Vitezič (Društvo mrtvih pesnikov)

  MTV Kolumna: Alan Vitezič (Društvo mrtvih pesnikov)

  12.12.2011. 14:20h

  Alan Vitezič je član skupine Društvo mrtvih pesnikov, ki že 20 let uspešno deluje na slovenski sceni. MTV kolumno je naslovil Angleščina proti slovenščini. Pravi pa tudi, da plača pijačo tistemu, ki mu uspe besedo ljubezen večkrat ponoviti v refrenu poslušljivega komada!

 • MTV Kolumna: Gušti

  MTV Kolumna: Gušti

  16.11.2011. 12:20h

  Gušti je po šestih letih ponovno ustvaril album. Kako zveni, bomo preverili kmalu v Kinu Šiška. Še pred tem pa v branje ponujamo kolumno, kjer se je Gušti razpisal o pozitivni tremi. 

 • MTV Kolumna: Matjaž Ambrožič

  MTV Kolumna: Matjaž Ambrožič

  08.11.2011. 07:55h

  Matjaž Ambrožič je glasbeni kritik in urednik, ki že nekaj let živi v Londonu. S Slovenijo ohranja stike tudi po frekvencah radia Val 202, kjer lahko ob sredah spremljate njegovo glasbeno rubriko HipHop in R&B.

Odpri vse Komentarji uporabnika:
  Želiš komentirati? Registracija je hitra in enostavna, registriraj se takoj
in se vključi v razpravo.
Facebook connect
TV spored » Trenutno na programu
Koledar »Koledar
18.12. Čet Mojo Hand
Zlati Zob, Ljubljana
19.12. Pet Kurzschluss: Umek
dunajska Cesta 22, Ljubljana
19.12. Pet Noisia (Vision, NL)
K4, Ljubljana
20.12. Sob TBF (HR) + ZOSTER (BIH)
Kino Šiška, Ljubljana
MTV na:

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število ter tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Google, Facebook, Twitter, OpenX in Gemius, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.

Zatvori