Prva stran Novice Kolumna
MTV Kolumna: Gušti

MTV Kolumna: Gušti

16.11.2011. 12:20h 0 3

Gušti je po šestih letih ponovno ustvaril album. Kako zveni, bomo preverili kmalu v Kinu Šiška. Še pred tem pa v branje ponujamo kolumno, kjer se je Gušti razpisal o pozitivni tremi. 

Bliža se 25.11., dan promocijskega koncerta nove plate v sklopu YU-GO special. Gostje bodo Letu štuke iz Sarajeva, zelo poznan band v Bosni in okolici. Že neštetokrat sem bil v temu centru urbane kulture, a zgolj kot poslušalec, gledalec. Kot glasbenik sem nastopal že skoraj povsod v Sloveniji in tudi izven nje, pred malo publike in pred razprodanimi dvoranami. Nastopi/koncerti so sestavni del glasbenika, saj si tudi tako želimo, da tisto kar ustvarimo z veseljem, tudi predstavimo poslušalstvu v živo. 

Nastop pred publiko pa ni isto kot zarolat plato, jo poslušat s frendi ter jo komentirat. Na koncertih publika ne pride samo poslušat dobrih komadov, ampak pride na koncert, kjer upravičeno pričakujejo nadgradnjo tistega, kar se sliši na CD-ju. Sam nastop in energija, ki jo podaja band/izvajalec, je izrednega pomena! Lahko padeš v nek čisto svoj feeling, ki dogaja samo tebi, ki igraš, folku pa v bistvu čez čas zamori. Lahko pa ljudi počasi, fino, na sofisticiran način, s polno emocij in občutka, pripelješ do ekstaze. In prav to je čar koncerta/nastopov v živo! Veš, da ni problema, da imaš komade, ki so hiti in jih publika pozna, veš da so komadi na novi plati enako dobri in komaj čakajo, da se vpišejo med hite, ampak ali bomo te komade na samem koncertu položili na dušo poslušalca tako, da jih bo vzel za svoje in bo po koncertu komaj čakal da jo kupi, je pa večno vprašanje, na katerega ne moreš odgovoriti, dokler ne stopiš na oder in se začne odvijati koncert. 

Vem, da imam super band in da imamo komade, ki so hudi, ampak vedno si želiš, da vse nas, ki bomo stali na odru, popelje nek skupen MOJO, ki te odlepi in daš res tisto iskreno najlepše kar lahko. Nikoli pa tega ne moreš napovedati ali pa zagotoviti za ziher … to je drive, adrenalin, ki me premika in mi ne da ravnodušnega spanca te zadnje dni pred koncertom. 

Še posebej pred domačo publiko v LJ, kjer ljudje ne skačejo na prve note, ampak dejansko dosti pričakujejo. Ta pozitivna trema, ki je potrebna vsaj pri meni…

Miha Guštin - Gušti

Sorodno
 • MTV Kolumna: Matjaž Ambrožič

  Kolumna MTV Kolumna: Matjaž Ambrožič

  08.11.2011. 07:55h

  Matjaž Ambrožič je glasbeni kritik in urednik, ki že nekaj let živi v Londonu. S Slovenijo ohranja stike tudi po frekvencah radia Val 202, kjer lahko ob sredah spremljate njegovo glasbeno rubriko HipHop in R&B.

 • MTV Kolumna: Zoran Benčič (Res Nullius)

  Kolumna MTV Kolumna: Zoran Benčič (Res Nullius)

  01.11.2011. 11:40h

  Po več kot dveh desetletjih neprekinjenega delovanja in štirih studijskih izdelkih  (No one can like the drummer man, Dead town dogs, Zdravo je biti divji in Revolver ljubezni),  se Res Nullius letošnjo jesen predstavljajo slovenski javnosti z novo ploščo Prekletih bazar in obširno koncertno turnejo.

 • MTV Kolumna: Žan Lebe

  Kolumna MTV Kolumna: Žan Lebe

  24.06.2011. 11:10h

  Očitno je, da svet stoji na mladih, ki imajo kreativne ideje in pogum, da začenjajo z novimi projekti. Žan Lebe je vodja prvega elektronskega odra Creative Underground v sklopu Festivala Lent. 

 • Intervju: Hot Chip

  Intervju: Hot Chip

  26.10.2012. 08:10h

  V petek, 26. oktobra bo skupina nastopila na zagrebškem festivalu Electronic Beats, Radio Terminal pa se je z njimi pogovarjal na festivalu Frequency.

 • Gušti v remiksu

  Gušti v remiksu

  02.04.2012. 10:35h

  Djani Pervan (Letu Štuke) je pripravil remiks pesmi 'Sjene'.

 • MTV Kolumna: Red Five Point Star

  MTV Kolumna: Red Five Point Star

  20.02.2012. 11:00h

  Skupina Red Five Point Star je v zadnjem času ena redkih slovenskih zasedb, ki je okusila prave turnejo po tujini. Kakšna je izkušnja in kakšni so nasveti za ostale slovenske skupine - v nadaljevanju. 

 • Guštija so odlično sprejeli tudi v Zagrebu

  Guštija so odlično sprejeli tudi v Zagrebu

  04.02.2012. 13:10h

  V zagrebški Tvornici je predstavil album "Naša Stvar". 

 • MTV Kolumna: Alan Vitezič (Društvo mrtvih pesnikov)

  MTV Kolumna: Alan Vitezič (Društvo mrtvih pesnikov)

  12.12.2011. 14:20h

  Alan Vitezič je član skupine Društvo mrtvih pesnikov, ki že 20 let uspešno deluje na slovenski sceni. MTV kolumno je naslovil Angleščina proti slovenščini. Pravi pa tudi, da plača pijačo tistemu, ki mu uspe besedo ljubezen večkrat ponoviti v refrenu poslušljivega komada!

Odpri vse Komentarji uporabnika:
  Želiš komentirati? Registracija je hitra in enostavna, registriraj se takoj
in se vključi v razpravo.
Facebook connect
TV spored » Trenutno na programu
Koledar »Koledar
18.12. Čet Mojo Hand
Zlati Zob, Ljubljana
19.12. Pet Kurzschluss: Umek
dunajska Cesta 22, Ljubljana
19.12. Pet Noisia (Vision, NL)
K4, Ljubljana
20.12. Sob TBF (HR) + ZOSTER (BIH)
Kino Šiška, Ljubljana
MTV na:

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število ter tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Google, Facebook, Twitter, OpenX in Gemius, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tukaj.

Zatvori